Почина първата ни световна шампионка в акробатиката

19 януари 2021 19:13

Почина първата ни световна шампионка в акробатиката
© Pixabay
38329 0

На 74 години почина Стефка Спасова - първата ни световна шампионка по акробатика в женските двойки.

Името на Стефка Спасова остава изписано със златни букви на стената на славата на московския стадион "Лужники", където се е провел първият световен шампионат по спортна акробатика през 1974 година. Печели златото заедно с Калинка Лечева. Има сребърен и бронзов медал от световното първенство по спортна акробатика в Саарбрюкен през 1976 г., както и четвърто място, пак на същото първенство.

"Днес се разделяме със Стефка Спасова - първата световна шампионка по акробатика в женските двойки. Тя живя достойно и посвети на любимата си акробатика най-силните си години. Нейният живот премина в спортната зала – като състезател и като треньор. Възпита поколения състезатели, спечели любовта им и никога няма да бъде забравена. Името на Стефка Спасова остава изписано със златни букви на стената на славата на московския стадион “Лужники”, където се е провел първият световен шампионат по спортна акробатика през 1974 година. Шампионите не си тръгват без следа", написаха в социалните мрежи от ръководството на Българската федерация по акробатика.

Почина основателят и първи ректор на ВМА проф. Йовчо Топалов

Поклонението ще се състои на 21.01.2021г. /четвъртък/ от 12ч. до 13.30ч. в църквата "Свети Димитър" гр. Сливен.

Екипът на Novini.bg изказва съболезнования на роднините и близките на Стефка Спасова.

Днес се разделяме със Стефка Спасова - първата световна шампионка по акробатика в женските двойки. Тя живя достойно и...

Публикувахте от Bulgarian Federation of Sports Acrobatics в Вторник, 19 януари 2021 г.
Novini.bg
38329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини