Шок! Ужас! COVID ваксината те прави гей, съобщи равин!

  • 18 януари 2021 18:18

  • 15516
  • 0
Шок! Ужас! COVID ваксината те прави гей, съобщи равин!
© Pixabay

Израелският равин Даниел Асор направи поредно изказване срещу новите COVID ваксини, в което твърди, че елементът във ваксината, който предизвиква имунен отговор в организма, прави хората гейове. 

Не за първи път, съобщи израелският вестник Israel Hayom, равинът пише срещу ваксината, като най-смелите му фантазии стигат до там, че (това е доста познат сценарий, съгласете се) не само хомосексуалността е предизвикана от ваксината, но и…

… премиерът Бенджамин Нетаняху смята да чипира населението на Израел в заговор с Бил Гейтс, Масоните и Илюминатите, които са „инженери“ на идеята. Намесва и древната кабала. 

Сега—според мен, това са пълни глупости, но – така и така сте тук, да ви кажа нещо друго:

Немското издание „Зюддойче Цайтунг“ публикува материал, според който ¾ (три четвърти) от населението на Балканите вярва в безумни конспиративни теории…

(!!!)

Три четвърти си е, както и да го погледнеш, много нашенски – Балкански, неравноделен такт (само не-патриотите си мислят за валс сега!), така че всичко е наред, нали?

Хората с психо-новините си имат програма и си я следват.

И, ако свобода, чипиране, нов световен ред и подобни фантазии в стил Дан Браун не достигат до абсолютно всеки страх, то… съгласете се, че рискът да станеш обратен си е шок и бомба! Няма какво да се лъжем, привлича вниманието. Явно това е новата „опорка“, която тестват – дали ще хване дикиш.

Лично според мен, книгите на Дан Браун и филмите по тях разказаха играта на съвременния свят така, както никой терорист не можа. Просто посяха зрънцето в главата на не-много-умните и те се влюбиха в идеята, че „МОЖЕ И ДА СА ПРАВИ“. Конспиративните теории обикновено привличат не много умните хора, защото им дават шанс да се почувстват умни и знаещи нещо, което е тайна за другите. Наричат се „пробудени“ и смятат, че са просветени. Което – както и да го погледнеш – си е доста по-добре от това да са просто оригиналните образи, на които са базирани всички малоумни герои от филмите. 

След това се появиха „инженерите“ на манипулацията и ги поведоха за носа. Главният драскач на конспиративните теории на QAnon, например, е провален сценарист, на който не му е провървяло в Холивуд (знаете ли кой още е бил провален писател? Високият 1,65 м, отхвърлен от няколко издателства в Германия… Гьобелс). 

Но да се върнем към „сега“ и „тук“. 

Преди да продължа, искам да си спомните едно нещо, наречено „Биг Брадър“. Помните ли как, когато шоуто започваше да става малко скучно, защото някои от участниците решаваха просто да си съществуват там тихо и кротко и да не се забъркват в проблеми, за да изкласят… как продуцентите инициираха създаването на интриги, за да разбъркат гърнето на емоциите и да стане проблем за пред публиката? Помните ли? Ами, не спирайте да си го припомняте. 

Три четвърти от населението на Балканите вярва в конспиративни теории…

Не е добре положението. 

***

След спирането на онлайн платформите за Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, има спад със 73% на дезинформацията по отношение на изборите в САЩ. Информацията е на Business Insider, които цитират Zignal Labs. 

(…)

Изключително много ме притеснява липсата на критична мисъл. Как „информациите“ стигат до „попивателните“ в мозъка. Някой иска да ти внуши нещо и ти казва (например): „Това е съмнително, няма доказателства!“ Истината обаче е, че има доказателства, но той е сигурен, че не си ги видял, защото по чалга-телевизиите, в турските сериали и сайтовете за новини на коя певица са ѝ по-големи циците, не пише за изследвания, научни доказателства, новини. Също така знае, че ти си търсиш „новините“ в сайтове, като неговите – които разчитат на жаждата ти за „сензационни разкрития“ и помпозни „ШОК! БОМБА!!!“ заглавия. Както се казва – каквото търсиш, това намираш. 

И именно така започват да те тъпчат с фалшива информация. 

Защо? За да си безпомощен. За да им вярваш на тях, а не на здравия разум, защото здравият разум казва, че те са виновни за престъпления и трябва да бъдат съдени. Вместо това – чрез информационните канали, които контролират с пари – не само, че се спасяват от гнева ти, но и го настройват да работи за тях. 

Много е просто – парите обръщат всичко в тяхна полза. 

Пример: френският пират Жан Лафит, през 1813 г., разбира, че губернаторът на Луизиана е обявил награда от $500 за главата му. Какво прави пиратът? Обявява награда от $5000 за главата на губернатора. 

На това му се казва „да промениш играта“. Е, да – трябва ти първоначален капитал. 

Тук можете да видите още по темата с пропагандата ↓↓↓

2020 (Кризите с кратко обяснение)—Част II

***

Защо толкова малко хора искат да слушат науката? Отговорите са много: не е интересна; не е секси; кара ги да се чувстват глупави, защото не я разбират; да я игнорират ги кара да се чувстват по-„специални“. И още много отговори има. Но резултатът…

резултатът е следният: 

(да използваме за пример COVID разпространението)

Начало на болестта, непознаване на детайлите, ниво на страх – високо, предпазни мерки – високи и още по-високи! Резултат: много ниско ниво на заболели и ниско ниво на разпространение. Резултат: недоволство и мрънкане, от които следват разпускане на мерките – заведенията се отвориха, хората се омешаха, затвориха се по кръчми и дискотеки. Резултат – рязък скок в заболеваемостта и смъртността. Повторно затягане. Резултат: повторен спад. 

Вижте, много е просто: водата е мокра, слънцето изгрява сутрин, 2+2 винаги е равно на 4, колкото и да са ви интересни книгите на Дан Браун, не откривате нищо във факта, че някой си е карал болестта по-леко. Това не променя факта, че други са умрели от нея. Така работят нещата. Не го разбирайте по трудния начин и когато е вече късно. 

Но, да се върнем на основната тема. През целия този процес на върхове и спадове, най-важното, което се случваше (наравно с борбата с вируса), беше съпътстващата вълна от умишлена дезинформация. От която мнозина се „облажиха“. 

(Освен всичко останало и...) За дадени кръгове беше важно да се създаде хаос, за да се саморекламират пред обществото като „спасители“. „Те ви лъжат“ звучи много гадно на фона на една страшна ситуация, която и без това е изнервила всички. Който се сети да го каже пръв, си печели вниманието на хората. И оттам се почна – кандидат-политици, общественици, та дори и лекари започнаха да го говорят, за да си правят реклама. Искаха повече последователи. Едните – за да ги изберат (идват избори, нали помните?), другите, за да спечелят повече платени пациенти в частните си кабинети. Някои медии пък печелеха „цъкания“ на страниците си и повишени тиражи на броевете си. 

Та… предупреждават, има мерки—няма болни; мрънкаме—свалят мерките—хиляди болни на ден; предупреждават, вдигат мерките—падат заболелите. Колко е просто. Слушайте предупрежденията. 

Но да се върнем по-назад. Години по-назад. Когато истински сериозните предупреждения кънтяха, че образованието е в предсмъртен гърч, че българите възпитават неуки поколения, функционално неграмотни, необразовани, неумеещи да различават вярно от грешно. Тогава беше време да се вземат мерки. Сега… сега може и да е малко късно вече. Какво, не разбирате връзката ли? Не се учудвам. Не ми е приятно, но не се учудвам. 

Три четвърти от населението на Балканите вярва в конспиративни теории…

Три четвърти… 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
15516 0

Свързани новини

Водещи новини