Замръзнала е водата в единствената водоноска в пловдивското село Брестовица

  • 18 януари 2021 14:52

  • 366
  • 2
Замръзнала е водата в единствената водоноска в пловдивското село Брестовица
© Булфото

Жителите на  пловдивското село Брестовица, където питейната вода е с наднормени показатели на манган и е негодна за пиене, са изправени вече и пред друг проблем. Заради минусовите температури е замръзнала водата в единствената осигурена от ВиК водоноска, информира БНР.

Водоноската ползваха хората, които нямаха възможност да си купуват минерална вода. Сега и този вариант е изключен и това е недопустимо, каза Емануела Караманова от Сдружението „Живот за Брестовица“:

"При тези температури вода няма как да тече. В този сезон това просто не е решене. Нормално е да бъде студено. Нормално е температурите да са минус. Трябва друго решение да се търси по въпроса".

От ВиК подчертаха, че ще направят всичко възможно, за да заредят селото с питейна вода по най-бързия начин. Главният инженер Антон Гълъбов:

"Втора водоноска да доставим. А на тази водоноска ние ще си я размразим, ще си сменим водата и пак ще я закараме там. Търсим помещение, в което да монтираме някакъв съд да може да се отопли. Все още не можем да намерим такова".

Отново! Протест в Брестовица заради лошо качество на водата

След протеста в събота в центъра на селото заради лошото качество на водата жителите на Брестовица получиха уверение, че ще се осигурят средства за преодоляване на водната криза - включително нови водоизточници и нов водопровод. 

Последвайте канала на

Novini.bg
366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вкарайте

2021.01.18 | 17:41

2
водоноската в кабинета на шефа на ВиК - там сигурно е топличко... Егати безхаберниците!!!
веикато ниготури

2021.01.18 | 15:42

1
Да сипят уиски, като размразител .

Добави коментар

Водещи новини