Отново! Протест в Брестовица заради лошо качество на водата

16 януари 2021 11:56

Отново! Протест в Брестовица заради лошо качество на водата
© Pixabay
368 3

Жители на пловдивското село Брестовица излязоха на втори протест срещу качеството на питейната вода.  Те се организираха да се съберат на протеста в групи по 15 души, за да спазят противоепидемичните мерки. Жителите се събраха в центъра на селото, за да изразят своето недоволство срещу цената на водата, която продължават да плащат, въпреки че тя е с наличие на манган, предава Нова телевизия.

Последните проби сочат, че нормите на манган са надвишени 32 пъти. От ВиК-Пловдив казват, че решението на проблема е нов водоизточник и нов водопровод. Това обаче изисква пари и време, посочват хората от  Брестовица. 

От водното дружество осигуряват питейна вода с една водоноска, която не е достатъчна за всички над 4 000 жители. Възрастните хора пък не биха могли да носят водата си, твърдят протестиращите.

"От ВиК поеха ангажимента пред мен и областния управител да се вземат няколко мерки, като след излизане на становището на комисията вероятно ще бъдат подменени водоизточниците или изолирани.

Пловдивско село излиза на протест заради негодна за пиене вода

Оттам идва следващия етап с подмяната на довеждащия водопровод. Тази подмяна е по-трудна и вероятно ще са нужни повече средства", обясни кметът на с. Брестовица Любо Радев.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева увери, че по проблема се работи още от лятото.

 

Novini.bg
368 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
София

2021.01.16 | 14:47

125625
Шафьора на республиката защо го няма ???
Просто човек

2021.01.16 | 14:39

125616
Тиквата обаче не стъпва там...Защо ли?!
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.16 | 14:17

125586
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар