Столичният кмет с подробности за обстановката в София след наводненията

14 януари 2021 14:10

Столичният кмет с подробности за обстановката в София след наводненията
© Булфото (архив)
237 1

За последните четири дни екипите ни отводниха 49 завирени пространства, 39 мазета, приземни етажи и дворове.

Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи актуална информация пред Столичния общински съвет за нивата на реките след обилните валежи в последните дни, както и за действията, които са предприети за предотвратяване на щетите от наводнения в някои софийски райони, съобщават от Столичната община.

Фандъкова провери засегнатите от наводнението райони и нареди да започнат огледи за щети

Кметът Фандъкова посочи, че "първата ни задача беше да не допуснем риск за живота и здравето на хората, с която се справихме, а втората, по която работим сега, да помогнем на пострадалите. И днес продължава работата на комисиите в районите. Вчера е започнало описване на щетите, което ще продължи в следващите дни. Случилото се ни показа за пореден път, че превенцията е изключително важна, посочи още Фандъкова. Всяка година Столична община почиства средно по 100 км речни корита, ежегодно 500 м зони на язовирите, работи се и за изграждане на речни диги. Всеки лев инвестиции в превенция се връща двойно при ликвидацията на щетите, а според специалистите - 4-кратно. Изключително важни са и инвестициите в хора и специализирано оборудване и техника, което правим", каза също кметът Фандъкова.

Свлачище застрашава второкласния път към София до с. Гара Бов

Кметът на София благодари на "Аварийната дирекция" с ръководител Красимир Димитров, който продължава да е на терен с неговите екипи.

39 служители продължават да са на терен заедно с 15 доброволци от нашето формирование, екипите на кметовете на районите "Нови Искър", "Надежда" и "Връбница".

Радина Лазарова
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.14 | 15:44

1
Ако беше кмет другарката Манолова щеше да регулира пороите и нямаше да има наводнения.

Добави коментар

Водещи новини