Министър Борисов: Климатичната обстановка беше изключително тежкa

Климатичната обстановка беше изключително тежкa, коментира министърът на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин. Бил е сформиран кризисен щаб за наблюдение на всички язовири под контрола на ведомството. Сформирани са били и обходини екипи.

Където е било необходимо, е имало контролирано изпускане на язовири.

6844 язовира има в България.

Яз. Бистрица е бил подложен на извънредни проверки. Конфликтна точка е бил яз. Земен. По-голямо наблюдение е имало в яз. Амбарица в община Кирково, който е преливал.

НА ЖИВО: Вътрешният министър дава обяснения в парламента заради водния ад в страната

"Общият брой на язовирите в страната е 6844 и те се наблюдават от Агенцията. От тях 82 на сто са собственост на общините, около 766 язовира са държавна собственост и малък процент са частни - на земеделски кооперации. При обявеното бедствено положение в различни общини при нито един от язовирите, които са ремонтирани или сега се ремонтират, не е имало проблем", уточни още министърът.

Той посочи, че с промените в Закона за водите, приети от НС, отношението на държавата към тези обекти вече е различно и тя за първи път от 30 години сериозно ги наблюдава и се грижи за тези съоръжения.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет