Военните ни медици в Мали с отличия за храброст

14 януари 2021 08:14

Военните ни медици в Мали с отличия за храброст
© ВМА, фейсбук
379 0

Отличия за проявен висок професионализъм получи българският военномедицински екип, който се грижи за личния състав на щаба на Мисията на Европейския съюз, базиран в малийската столица Бамако. Те им бяха връчени от ръководството на Мисията и по този начин родните медици затвърдиха авторитета на страната ни като сериозни международни партньори при изпълнение на различните операции, предаде пресцентърът на Военномедицинска академия (ВМА).

Макар да е стабилна обстановката в региона, настоящата мисия в малийската столица Бамако е различна. Заради „атаките“ на COVID-19, а борбата с коварния вирус се превърна в част от рутинните задачи на екипа, който се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията. Дисциплината и екипността обаче са вечният коз на българските екипи в трудни ситуации, благодарение на които успяват да представят достойно българската военна медицина, независимо къде се намират.

За първи път военномедицински екип се включва в Мисията през 2013 г.

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

Сн. ВМА

Novini.bg
379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини