Частично бедствено положение в три населени места в община Враца

  • 13 януари 2021 14:01

  • 1694
  • 0
Частично бедствено положение в три населени места в община Враца
© Булфото (архив)

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Враца в квартал Бистрец и селата Бели извор и Горно Пещене след обилните валежи от дъжд и сняг, съобщиха областната администрация.

Заповедта е издадена заради увредена общинска инфраструктура- мостове и речни диги, от придошлите високи води на местни реки вследствие на валежите, допълниха от община Враца.

Заради многото паднали дървета и клони за 16 домакинства в града и частично в няколко села е прекъснато електрозахранването.

Отстраняват повреди в захранването с електричество в редица общини

Аварийните екипи работят и се очаква до края на деня да бъде възстановено подаването на ток, се посочва в съобщението на областната управа.

Обстановката след спирането на валежите в станалите девет общини в област Враца е спокойна, допълват от областната администрация. Нивата на реките на територията се следят и засега са под критичните за преливане.

Единствено нивото на река Огоста е достигнало 190 сантиметра при село Хайредин при критични за преливане 200 сантиметра. Високи са водите и на река Искър в общините Мездра и Роман, но са далеч от нивата за преливане. Язовирите в областта се контролират постоянно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини