В Бургаско евакуираха 20 души заради опасност от наводнение

  • 12 януари 2021 11:33

  • 500
  • 0
В Бургаско евакуираха 20 души заради опасност от наводнение
© Димитър Николов, фейсбук

Следим ситуацията в двата рискови участъка, застрашени от наводнение - край в.с. „Черниците“ и рибарско селище Ченгене скеле. Към момента няма пряк риск за здравето и живота на хората там. Това информира кметът на Бургас Димитър Николов. 

Тази сутрин се наложи да бъдат евакуирани близо 20 души, които живеят във вилното селище. Предпазната мярка бе предприета, заради критичното покачване нивото на р. Маринка.

Благодарение на Информационна система за управление на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас (ИСУВ), която в 05.30 часа отчете критични нива в този район, бяха предприети незабавни действия по обезопасяването му.

В червената зона на системата е и р. Отманлийска край Ченгене скеле, но там няма опасност от заливане на къщите. Община Бургас направи преди няколко години корекции на коритото на реката и изгради предпазни съоръжения. Днес изпратихме багери, които разчистват натрупаните наноси на р. Отманлийска.

Свлачище застрашава второкласния път към София до с. Гара Бов

Системата за ранно оповестяване при наводнения доказа своята ефективност и благодарение на нея предприехме незабавни действия. Това ми дава основание да я разширим още тази година с нови датчици.

Сн. Димитър Николов, фейсбук

Последвайте канала на

Novini.bg
500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини