Обявено е частично бедствено положение за част от територията на община Радомир

  • 11 януари 2021 19:07

  • 640
  • 2
Обявено е частично бедствено положение за част от територията на община Радомир
© Булфото (архив)

Обявено е частично бедствено положение за част от територията на община Радомир за срок от седем дни, съобщи общинският пресцентър. Обилните дъждове през последните дни и контролираното изпускане на язовир "Студена" са довели до наводнения в редица населени места в общината.

Наводнени са земеделски земи и дворове на къщи в селата Копаница, Прибой, Негованци, Кленовик, Чуковец, Жедна, Бобораци, Беланица, Извор, Дебели лаг и Кошарите.

Наложила се е евакуация на едно семейство от село Бобораци, чиято къща е била наводнена. Отводнен е жп прелез в района на село Кошарите, като към момента няма опасност за преминаващите влакове.

Доставени са насипни материали за укрепване на диги в землищата на селата Прибой и Негованци.

Обявено е частично бедствено положение за част от община Перник

В заповедта на кмета на общината е указано още, че се забранява движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци. Доброволното формирование към Община Радомир също при необходимост ще бъде включено в аварийно-спасителните дейности. Кметовете на населени места са задължени да извършат оглед на техните територии и да организират дейности за овладяване на ситуацията.

Стопаните, които отглеждат животни в населени места с опасност от наводнение, следва да поддържат връзка с кметовете на населени места и общинския кризисен щаб, с оглед спазване на съответните предписания, е съобщил ветеринарният лекар на община Радомир д-р Даниел Колев.

Последвайте канала на

Novini.bg
640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рени

2021.01.12 | 05:52

2
А кога ще почистят коритата на реките около София.?????
Пешо

2021.01.11 | 20:00

1
С 300 лв какви щети ще покрие еднокнижника ?

Добави коментар

Водещи новини