МВнР съветва българските граждани в Мадрид да се въздържат от излизания

11 януари 2021 18:24

 МВнР съветва българските граждани в Мадрид да се въздържат от излизания
© Getty Images
1578 0

Движението в испанската столица Мадрид е блокирано в следствие на обилните снеговалежи в града през последните дни, причинени от бурята "Филомена". Освен затварянето на всички училища и препоръката за работа от вкъщи местните власти съветват да бъде ограничено всякакъв вид придвижване навън без основателна причина, съобщават от пресцентъра на българското Министерство на външните работи /МВнР/.

Наземният градски транспорт е силно затруднен. Вече са разчистени две от пистите на международното летище "Барахас" и осъществяването на полети започна, макар и не в пълен обем на този етап. Постепенно се възстановява и дейността на железопътния транспорт.

Бурята Филомена блокира 90 души в мол в Испания

Препоръчваме на българските граждани в региона да се въздържат от излизания и движение, освен при крайна необходимост, до нормализиране на обстановката, посочват от МВнР.

Консулската служба към посолството на България в Мадрид е отворена и работи. Гражданите, които имат записани часове за прием на документи тази седмица, но не могат да се явят заради лошото време, ще могат да ги използват, когато ситуацията се нормализира и имат възможност да посетят консулската служба, се посочва в съобщението.

Централна Испания остава парализирана от снежната буря

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се свържат с:
- Посолството на Република България в Мадрид на тел: +34 91 345 5761 и на дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846.
- Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за спешни случаи: +34 630 168 018.
- Генералното консулство на Република България в Барселона на 24-часов тел.: +34 619-217-097, информират от външното ни министерство.

Novini.bg
1578 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини