Обявено е частично бедствено положение за част от община Перник

  • 11 януари 2021 16:52

  • 1010
  • 1
Обявено е частично бедствено положение за част от община Перник
© Булфото

Със заповед на кмета на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в е обявено частично бедствено положение за част от територията на общината - гр. Батановци и селата Ярджиловци и Черна гора, съобщи общинският пресцентър. То ще остане в сила седем дни. Мярката е предприета заради обилните валежи, довели до увеличен дебит на реките, преминаващи през територията на общината.

Контролираното изпускане на язовир "Студена" заради повишения приток е довело до високо покачване на водите на Струма и излизане от коритото й при махала "Андрейна" в гр. Батановци. Невъзможността за вливане на реките Мещичка и Конска е предизвикало преливане на реките в с. Ярджиловци и заливане на къщи и селскостопански площи.

Три реки в Костинброд преляха, общината е пред бедствено положение

Увеличен дебит на канал, преминаващ през с. Черна гора, с води от дерето на селото, вливащ се в река Конска, довел до заливане на селскостопански сгради.

За овладяване на кризисното положение е започнала евакуация на хора от махала "Андрейна" в гр. Батановци, укрепват се бреговете на реките Конска и Мещичка посредством изграждане на диги, отводнява се пътят в с. Ярджиловци, отпушва се каналът в с. Черна гора.На помощ са се притекли и доброволци от общинското формирование "Протожер".

Novini.bg
1010 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

2021.01.11 | 17:07

1
БРАВО БАЦЕ...ГОЛЕМ СИ

Добави коментар

Водещи новини