Мъж с детска церебрална парализа, помогна за лечението на мъж

  • 10 януари 2021 15:09

  • 945
  • 1
Мъж с детска церебрална парализа, помогна за лечението на мъж
© pixabay

Млад мъж, болен от детска церебрална парализа, събра 1751 лева, за да помогне за лечението на болен мъж, баща на две деца.

Георги Симеонов от Горна Оряховица посвети благотворителна си кауза като Дядо Коледа на своя съгражданин Павлин Начев, който се бори с рака.

На 12 декември миналата година в предаването „Закуска на тревата“ ви разказахме за мисията на 36-годишния Георги Симеонов от Горна Оряховица, който за седма поредна година по Коледните и Новогодишните празници облича костюма на Дядо Коледа и раздава подаръци, за да подкрепи каузата на човек, изпаднал в беда.

Военнослужещ даде паричната си награда от Йордановден на 10-годишно дете с левкимия

„За Павлин от Горна Оряховица с рак на стомаха, долната част, като паричната сума за операцията е 60 000 евро. Той да оздравее по най-бързия начин, да забрави за това нещо и да се грижи за неговите деца“, обясни Георги Симеонов пред БНР.

Много хора се отзоваха да помогнат за набиране на пари за лечението на Павлин Димитров Начев от Горна Оряховица, който живее във Великобритания, а на 30 декември миналата година навърши 42 години в болница. Братът на Павлин Кристиян Начев разказа: „Има рак на стомаха, на пилора. В момента се прави химиотерапия, защото има две малки разсейки от основния тумор и целта е тези разсейки с тази химиотерапия, дай Боже, всичко да е наред, да се повлияят, ще се направи операция да се отстрани основният тумор и всичко да бъде наред.

Думите на професор Гайдарски, при когото ходиха с баща ми, казва, че, ако от химиотерапията малките разсейки се повлияят и остане само основният тумор, шансовете са много големи да се направи операция, да се отстрани и всичко да бъде наред. След третата химиотерапия са му направили скенер. До няколко дни се очаква резултатът дали въпросните разсейки имат влияние от химиотерапията“.

Повече от 10 години Павлин Начев живее и работи във Великобритания, изхранва семейството си като шофьор на камион, а онкологичното заболяване било открито случайно, разказва братът на Павлин Кристиян Начев.

„Усеща, че слабее и има промяна на здравословното му състояние. Първо си прави изследвания в Полша. След около месец от там пратиха документи, че има рак. След това в Англия започнаха изследвания, докато стигнат до същия извод", подчерта Павлин Начев.

Начев подчерта, че в момента има разкрита сметка само в Англия: "Нямаме пълномощно и не можем да разкрием дарителска сметка в България, каквито са правилата. Надявам се в най-скоро време аз или на баща ми да извади пълномощно, за да можем да извадим тази сметка в България, защото наистина има много желаещи, които искат да помогнат“.

1751 лева успя да събере за Павлин Георги Симеонов, който срещу 5 лева посещаваше семействата, за да раздава подаръци на децата и да вдъхне радост и надежда. Сумата беше дарена с приемно-предавателен протокол тази седмица на Кристиян Начев.

„Въпреки коронавирусната пандемия, аз не очаквах толкова много хора да има и толкова много пари събрани. Много е важно, защото помагам на човек в беда, човек, който е болен. Първите думи на хората бяха естествено браво. Впечатленията им бяха относно сумата, който бях обявил от 5 лева. Много хора даваха по 10, по 20, 50 лева. Иначе хората бяха доста притеснени от този коронавирус, казвах им, че всичко е наред. В очите на хората се виждаше това отчаяние 6-7 месеца всичко да бъде затворено да се веселят. Аз това направих като ги карах да пеят, стихчета да казват, просто да се повеселят малко“, разказа Георги Симеонов.

Самият Георги Симеонов е с детска церебрална парализа, работи в цех за колбаси и не спира с каузите си за хора в нужда. Кристиян Начев благодари на Георги.

Полицаи от София спасиха пациентка с COVID-19

„Такъв голям жест как да го оценяваме, естествено сме благодарни. Той не само събира въпросната сума, но и дава гласност на всичко и така, живот и здраве като се извади дарителската сметка в България, ще има много хора, които знаят за случая и биха помогнали. За 2021 година си пожелавам както всички - живот и здраве, и най-вече на брат ми успех“, казва Начев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.10 | 17:03

1
ДАНО МОМЧЕТО ДА ИМА КЪСМЕТ! ПОЖЕЛАВАМЕ МУ И МНОГО СИЛИ И ВЯРА, ЩЕ СЕ ОПРАВИ!

Добави коментар

Водещи новини