В Плевен създадоха Съвет по въпросите на социалните услуги

  • 07 януари 2021 16:14

  • 264
  • 0
В Плевен създадоха Съвет по въпросите на социалните услуги
© gettyimages

В Плевен бе сформиран Съвет по въпросите на социалните услуги по решение на Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от БТА.

В него участват представители на териториалните структури на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, МВР, частни доставчици на социални услуги, юридически лица с нестопанска цел, лица, ползващи социални услуги и висши училища, обучаващи социални работници.

Община Русе предлага новата социална услуга "Асистентска подкрепа"

Съветът предстои да анализира потребностите от социални услуги и тяхното състояние, да разработи предложения за подобряване на качеството и ефективността им, се посочва в съобщението.

Утвърденият състав на съвета е с председател заместник-кметът Стефан Милев и членове: Ангел Маринов от Регионална дирекция за социално подпомагане, Емилия Борисова от Дирекция за социално подпомагане, Георги Георгиев от ОДМВР, д-р Коста Костов от РЗИ, Росица Ненчева от РУО, доц. Искра Петкова от Медицинския колеж, доц.д-р Евгения Бързашка - общински съветник, представители на общинската администрация и неправителствени организации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини