Теодора Халачева пред novini.bg: Ръководството на БСП гарантира поредната ни загуба на изборите

  • 06 януари 2021 12:01

  • 4725
  • 0
Теодора Халачева пред novini.bg: Ръководството на БСП гарантира поредната ни загуба на изборите
© личен архив, булфото/архив/

БСП не чака, никак не се мотае и още в началото на годината пак се разтресе от скандал, нищо че важни избори чукат на вратата ни. Епицентърът на поредните кавги в столетницата този път е в града вековен - Пловдив. Изпълнителното бюро на партията побърза да поиска изключването на лидера на Пловдивската партийна организация Георги Гергов заради организирано заседание от него в  града под тепетата. В кавгите между председателката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и бизнесмена Георги Гергов се точат от няколко години насам. По повод на поредната свада при червените потърсих за коментар едно от младите и красиви лица на БСП Теодора Халачева, която е присъствала на заседанието в Пловдив, което изнерви централата на "Позитано"20. Тя е народен представител, член на изпълнителното бюро и градския съвет в Пловдив.

Какво се случи на заседанието на градския съвет на БСП?

Всички ние, членовете на градския съвет, бяхме много изненадани от реакцията на хората от "Позитано"20, които огласиха своето решение първо през медиите. Според мен е немислимо втората по големина партийна структура на социалистическата партия да се хвърля умишлено в хаос непосредствено преди изборите. В този момент ни е нужна стабилност, мотивация и беше редно първо нас, от организацията, да ни запознаят с мотивите на своето решение, а не да го разпространяват в медиите. Това не се случва за първи път и е жалко.

Решението на ИБ на БСП е неоснователно

и поставя редица въпроси пред цялата партия, не само пред нашата организация. То е демотивиращо за всички членове, защото поставя резонният въпрос - дали ИБ на БСП работи за спечелването на изборите, за консолидацията на партията или напротив. В нашата градска организация вчера взехме решение, че сваляме доверието си от Изпълнителното Бюро, защото според нас то не ръководи добре и адекватно нашата партия.

Ръководството на партията умишлено създава конфликти

и то такива, които отслабват цялата ни организация. Ударът сега не е личностно срещу Георги Гергов, а срещу цялата ни Пловдивска структура, която на последните избори докара над 40 000 гласа за БСП. Затова хората ни са възмутени, изненадани, разстроени. Не смятаме, че в начина, по който се ръководи партията има бъдеще. Изключително съм възмутена, че в година, в която предстоят два важни избора, поведението на хората в ръководството гарантира поредна загуба за БСП. Това е предателство към всеки един от нас, социалистите, не само към партия. Цялата организация в Пловдив реагира остро срещу вече възприетата практика от ръководството на БСП да съобщават решенията си през медиите и да всяват раздори и разделения в партията. Ние сме обидени и потресени.


 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4725 0

Свързани новини

Водещи новини