Проф. Гигов: При добра организация изборите може да са на 28 март

  • 05 януари 2021 11:27

  • 401
  • 2
Проф. Гигов: При добра организация изборите може да са на 28 март
© Булфото (архив)

Ваксинационният щаб изпълнява изключително добре задачите си. Това каза ръководителят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир ГиговКрасимир ГиговПроф. Красимир Гигов е роден 25 Юли 1943 г. в гр. Русе. Женен. Завършил е Медицинският университет в по време на консултации при президента Румен Радев за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани, предаде репортер на Novini.bg.

В момента е достигнат максималният възможен брой ваксинирани. Очакваме още ваксини през януари, февруари и март, така че до 28 март броят на ваксинираните ще нарасне. Ще има и още преболедували, така че броят на заразените ще бъде по-малък. Всичко е и въпрос на организация, профилактика, спазване на мерките. При една добра организация изборите биха могли да се реализират към 28 март, увери проф. Гигов.

В момента във всички лечебни заведения се провежда ваксинация. Има план за разкриване на пунктове за ваксинация. Имаме готовност за ваксинация, като планът е изготвен така, че да се променя при доставка на различно количество ваксини, каза още ръководителят на Националния ваксинационен щаб.

По думите му ваксинацията няма да бъде определящ фактор за провеждането на парламентарните избори на 28 март, но ще има въздействие върху обществото.

Проф. Ангелов разясни дали ще има парламентарни избори на 28-и март

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че в момента с ваксинацията са ангажирани 4500 лични лекари. Средното ваксинационно време е до 15-20 минути. Ако работният ден е осем часа, на един личен лекар се падат по около 30 ваксини на ден. Подготвяме и 47 мобилни екипа съвместно с директорите на регионалните здравни инспекции. Тази седмица тръгвам на срещи в страната за ошлайфане на системата, така че всеки един етап на бъде максимално координиран по отношение на контрола и националния ваксинационен план, заяви проф. Ангелов.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
401 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AZ

2021.01.05 | 14:14

2
ABE - TI TAP LI SI- BE
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.01.05 | 12:07

1
КОГАТО и да са изборите, болшевиките от БСП ще бъдат изритани с мног чк шут в г.ъза от Народното събрание! БЪЛгарският НАРод НИКОГА няма да забрави Луканов, румен гечев, Жан Виденов, Беров, Иван Костов, орешарски, СерГЕй! НИКОГа повече власт за АНТИБЪЛГАРИТЕ от БКП-БСП-ДС!

Добави коментар

Водещи новини