Свалиха тялото на починалия турист в Стара планина

  • 04 януари 2021 16:09

  • 2543
  • 1
Свалиха тялото на починалия турист в Стара планина
© bulphoto (архив)

Тялото на починалият турист в Стара планина е свалено в местността "Паниците", съобщиха от МВР.

Около 18.00 часа на 2 януари в РУ Карлово е получено съобщение за инцидент в планината. По информация от ръководителя на планинска спасителна служба Карлово двама мъже от Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна стара планина. При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е констатирана от неговия приятел.

DJ Emotion е заснел първия залез за 2021 г. преди смъртта си

Планираната вчера спасителна операция е била осуетена от лошите метеорологични условия. Екип на планинска спасителна служба днес е направил втори опит за привеждане на спасителна операция.

Към момента екип на РУ Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа на 45-годишния Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността "Паниците". Другият 34-годишен планинар е успял да се спаси, подслонявайки се в заслон "Ботев".

От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.04 | 18:37

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Водещи новини