Една новина без COVID (… освен в заглавието…)

  • 01 януари 2021 16:53

  • 3038
  • 0
Една новина без COVID (… освен в заглавието…)
© Pixabay

За последните 366 дни (може би в хаоса сте забравили, но 2020 беше високосна) се случиха ето тези неща:

Луната се отдалечи с 3,8 см от Земята; Слънцето загуби 174 трилиона тона от масата си, съответно орбитата на Земята се увеличи с 1,5 см; във видимата за нас част на Вселена се образуваха нови 150 милиарда звезди; Андромеда се премести с 3,5 милиарда километра по-близо до нас; Вселената се разшири с 60 трилиона километра. 

И всичко това се случи, въпреки че мнозина вярват, че Земята е плоска, науката е вещерство и ни управляват билгейтсови рептили посреЦтвом ваксини Vista и XP. 

Честита нова година! Да не се сърдим на старата, тя не ни е виновна, че малко се изложихме тук и там. Някои си взеха поуки, други – не; едни се огледаха, за да видят самите те какво бъркат и как да го поправят, други се обидиха на света и се вкиснаха като зеле в бидон; едни поумняха, други – не. Но, като цяло, Земята продължи да се върти със или без нашите Радини вълнения. 

...

Годината беше „белязана“ от какво ли не, обсъждахме всичко това, обсъждахме, обсъждахме, главите ни заболяха от обсъждане. Имахме пожари, болни политици, после дойде и COVI… дойде това, което обещах, че няма да бъде споменавано тук, имахме върхове и спадове, силни моменти и излагации, вече имаме и ваксини, е… нямаме единно мнение какво да ги правим, но поне ги имаме, та – имаме и избор. 

Няма да казвам „я, се стегнете!“, ама вие си знаете.

Минали сме през къде-къде по-страшни моменти, болести, чуми, пандемии, „Златният Орфей“ и какво ли още не,

не е редно да клякаме пред един вирус с корона. Също ми се струва и малко глупаво, заради него, да се нападаме помежду си едни други. Представете си, ако корон… ако нещото, което няма да споменаваме, беше армия и водехме война. Появяваме се българите на бойното поле и се започва: Тия пушки са криви// В интернет пише, че пушките са опасни и един на хиляда може да се простреля, аз няма да рискувам, не можете да ме принудите, свободен избор!//Тия пушки имат чипове на спусъка, не можете да ме накарате да стрелям с тях// Имате ли в друг цвят…?

Ако беше война и вирусът беше враг, щеше да умре от смях. 

Много неща научихме от старата година, но най-вече научихме, че нищо не сме научили от всички по-стари години. Научихме, че историята ни е прекалено сложна, че да може да се сведе до формат, удобен за кръчмарски спор с… да речем някой македонски съсед. Но пък ето ви бизнес идея: книжка джобен формат:, „Как да спорим с македонци за история“ Част I. 

В Част II ще сложим „списък на нещата по света, които ние сме измислили и сме направили първи и заради които сме най-великите“.  Ще сложим специална част: „Как да виждаме иронията преди да ни е праснала по главите“. 

И така… чънъгъ! Да сте живи и здрави! Носете си новите дрехи, вече знаете защо; бъдете по-любезни едни с други; бъдете добри с животните – това заздравява връзката ни с природата, пред която и без това сме много гузни; вършете добри дела, без да питате „що, за кво!“; а да… и спрете вече с тия бомбички, хората ще си помислят, че са ви малки... разбиранията за света, а и започнах да сънувам на немски от тия гърмежи! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3038 0

Водещи новини