Успешна кампания по разделно събиране на отпадъци в Асеновград

  • 31 декември 2020 12:09

  • 298
  • 0
Успешна кампания по разделно събиране на отпадъци в Асеновград
© Община Асеновград

В инициативата за разделно събиране на отпадъците в Асеновград се включиха общо 130 домакинства от квартал "Изток". Това съобщиха от общината.

На всички се раздадоха жълти и зелени чували. След тяхната употреба, същите трябваше да бъдат разположени до близко разположените съдове за разделно събиране на отпадъци (жълти и зелени). Обслужването се извърши на 17-ти и 18-ти декември. Общото количество разделно събран отпадък от жълтите контейнери е в рамките на 500 килограма.

Община Асеновград освободи от наеми и такси търговци и родители

Зелените съдове предстои да бъдат обслужени през януари 2021 г. За сравнение, от контейнерите, в които се изхвърля смесен битов отпадък в квартал "Изток", бяха събрани 4 тона отпадъци за същия период.

Община Асеновград поставя добра оценка на кампанията, макар и все още с недостатъчен интерес, от страна на гражданите. Занапред ще продължи работа в същата насока, като ще се обхванат и други части на града и населените места в региона. Чрез подобни инициативи се цели постигане на екологично мислене по отношение на разделното събиране на отпадъци, образувани от всички жители на общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини