За вас, доктори – шамари!

  • 24 декември 2020 12:35

  • 27570
  • 0
За вас, доктори – шамари!
© Булфото/архив/, pixabay

За вас, доктори - шамари!
    Ама не какви да е шамари, а шамари от първа линия. Ще ги получавате по-редовно от обещаните ви хиляда лева затова, че рискувате живота си и този на вашите близки.

    
Защото цяла една нация вече е възпитана в тъпата идея, че лекарят е слуга на народа. 

Той е длъжен и се е клел да изпълнява високохуманна професия и какви ли още не шаблонни глупости.
    Опитайте се да приемете, че лекарите са хора. Хора, подложени на хронично унижение.
     Едно време беше ясно – лекарят е слуга на народа. Така казваше партията. Има право на една стиска пари, за да си плаща яденето. Панелка и две седмици в почивната станция в Китен, но само, ако успее да се вреди. После дойде демокрацията и партията се демократизира. 

Лекарите, като най-отговорни и възпитани, останаха заложници на политическите манипулации.
    
Всяко едно правителство хвърляше лекарите на ешафода. Те бяха държани да работят за „без пари“, защото „професията им е високо хуманна“ и това се получаваше, защото соцлекарите така бяха възпитани. Роди се докторския феодализъм. Кастата на много богатите и бедните лекари. Познайте кои са повече и кои сега са на първа линия?
    Хората усетиха, че нещо с медицината не е в ред. Че там нещата са изпуснати и по-тъпите сред тях започнаха да възпитават системата по най-малоумния начин - като раздават шамари. Яко шамари. Безвъзмездни шамари. Шамарите кънтяха под тъпия поглед на властите. Чак в последните няколко години се разбра, че това вече не е смешно, а е и прекалено и започнаха да се точат някакви дела.


    
Сега от тези, битите лекари се искат подвизи и саможертви? 

Сериозно ли? Кога и къде да се принесат в жертва? Предлагат се някакви кирливи 1000 лева. Лошо! Да се отреже бонуса на държавната калинка, предложила тази помощ! Можеше и по-евтино да се мине. Да се направят медали и да ги раздават всеки ден пред телевизора. Медалите са по-евтини, а и пиарът щеше да е як. Само не ми е ясно кога ще ги връчват, преди или след шамарите? Защото ако е след - трябва и гримьор на терен да пудри лекарските бузи.

За ковид от първо лице
    Интернет гъмжи от примери с офицерите от едно време. Промъкна се и всенародния тъпизъм, че военните умират на война, а лекарите по време на пандемия.
    Момент. Виждали ли сте снимки на български офицери от едно време? Вижте и ще разберете какво значи гордост. Да си офицер е било чест, уважение и безрезервна почит. Също така и финансова стабилност. От тези уважавани хора на думата и честта се е очаквало да постъпват героично и те са постъпвали. И нека позная. През останалото време те не са яли шамари.
    
А най-странното е, че лекарите продължават да правят тази своя саможертва. 

Въпреки, въпреки, въпреки всичко. Лекари, сестри, санитари, фелдшери, лаборанти. Всички!
    Така че, хора имате само още един шанс. Ако не се погрижите за лекарската си прослойка ще останете без нея. Това го гарантирам. Ако нямате пари да търчите за всяка настинка до Германия, пазете това, което имате тук.
    Не разчитайте на държавата и политиците. Политиците няма да се погрижат за лекарите. Не го направиха 30 години. А и политиците нямат нужда от лекарите. Достатъчно им е една правителствена болница (не повече от сто добре платени специалисти) и за по-завързаните случаи ще търчат в чужбина. По здравна каса, разбира се. Все едно не го виждате.
    И помислете вие от коя страна на барикадата сте?
    Честита Коледа! 

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
27570 0

Водещи новини