Каракачанов награди младежи, участвали като доброволци в борбата срещу COVID-19

23 декември 2020 15:19

Каракачанов награди младежи, участвали като доброволци в борбата срещу COVID-19
© Булфото (архив)
341 0

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 23 декември, български граждани, участвали на първа линия в борбата срещу епидемията от COVID-19 като доброволци във Военномедицинска академия (ВМА).

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23238

С почетна значка на Министерството на отбраната бяха отличени Владислав Лалов, Цветан Александров, Константин Стаев, Христо Иванов, Цветелина Димитрова, Владимир Караджов, Мария Донкова, Миглена Цакова, Ангел Джамбазки. По служебен път наградите си ще получат Гергана Якимова и Петя Илиева.

Всички доброволци са млади хора. Безкористно и отговорно повече от месец те са работили в подкрепа на медицинските екипи и на болните, като са почиствали и дезинфекцирали, раздавали са храна и са оказвали помощ в различни дейности.

Министърът поздрави отличените за отговорния им избор да подпомогнат работата на медиците. Той подчерта, че откликвайки на призива на ВМА за набиране на доброволци, всички те са изпълнили достойно своя човешки и граждански дълг, и са дали своя принос към общите усилия за преодоляване на епидемията.

Министър Каракачанов подчерта, че със своите действия те са пример за всеки български гражданин.

Най-добрият пример се дава чрез действия, добави министърът на отбраната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23238

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
341 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини