РЗИ-Добрич сключи договор за доставка на фризер за ваксини

  • 21 декември 2020 13:38

  • 156
  • 0
РЗИ-Добрич сключи договор за доставка на фризер за ваксини
© getty images

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич сключи договор за доставка и очаква да получи нискотемпературен фризер за съхранение на ваксини срещу Covid-19, съобщиха от Областния координационен щаб. Подготвя се и разкриването на имунизационен кабинет в инспекцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

В рамките на областния план за имунизации срещу коронавирусната инфекция е заявена доставката и на мобилен кабинет, в който ще се извършват манипулации в цялата област. В първия етап на областния план за имунизации ще бъдат ваксинирани заявилите желание лекари, медицински специалисти, стоматолози и фармацевти, посочват от щаба.

ЕС е договорил цена 15,50 евро за доза от ваксината на Пфайзер

През изминалата седмица в Добричка област са регистрирани нови 319 заразени с коронавирусна инфекция. Под карантина като контактни
с вирусоносителите са поставени 338 души.

При проверка на Коледния пазар в Добрич инспекторите на РЗИ са установили, че край три от павилионите, предлагащи храни, са поставени маси и клиенти консумират на място. Установени са и продавачи без маски, информират от щаба. Направена е проверка и на фермерския пазар, където еднопосочното движение не е било урегулирано и не е била осигурена дистанция между щандовете. За нарушенията ще бъдат наложени административно-наказателни мерки, допълват от щаба.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини