Спад от 20% на тежко ранените при ПТП за последното десетилетие у нас

  • 19 декември 2020 15:22

  • 301
  • 0
Спад от 20% на тежко ранените при ПТП за последното десетилетие у нас
© Булфото (архив)

България е сред малкото европейски държави постигнали 20-процентно намаление на тежко ранените при пътнотранспортни произшествия през последното десетилетие.

Това е заявила зам.-председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева по време на годишните награди на Автомобилната федерация на България, съобщиха от агенцията.

По предварителни данни само 9 държави са постигнали заложената общоевропейска цел на десетилетието. По думите на Тотева страната ни тръгва от много високи нива и са нужни още много усилия за постигане на нужната устойчивост на предприеманите мерки.

Обща отговорността на институциите е да вземат всички мерки за смекчаването на последствията от катастрофите.

Жена загина при пътно меле край Горна Малина

Сред мерките са по-щадяща инфраструктура, технически изправен автопарк и правилно подготвени участници в движението, смята Тотева. Ключов фактор по думите й е поведението на хората.

Отличия от Автомобилната федерация на България са получили и депутатите Димитър Главчев и Пламен Тачев както и Министерството на младежта и спорта, МВР, Съюзът на българските автомобилисти и др. Наградени са били и състезателите, постигнали най-добри резултати през изминалата година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
301 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини