Заради завишени сметки: КЕВР подхваща извънредна проверка на "Топлофикация"

  • 17 декември 2020 17:01

  • 508
  • 2
Заради завишени сметки: КЕВР подхваща извънредна проверка на "Топлофикация"
© Pixabay

Във връзка с медийни публикации за завишени сметки за м. ноември 2020 г. на потребители на „Топлофикация София“ ЕАД, със заповед от 17.12.2020 г. на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов, работна група на енергийния регулатор започва извънредна проверка за ценообразуването на сметките на дружеството за указания период. Това съобщиха от пресцентъра на енергийния регулатор.

В случай че в хода на предстоящата извънредна проверка бъдат констатирани нарушения от страна на топлофикационното дружество, Комисията ще предприеме предвидените в закона административно-наказателни мерки.

Омбудсманът: КЕВР трябва извънредно да намали цените на парното и топлата вода от 1 януари 2021 г.

След приключване на извънредната проверка на „Топлофикация София“ ЕАД Комисията ще обяви публично резултатите от нея.

Последвайте канала на

Novini.bg
508 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.17 | 19:57

2
Мантрата "учениците си бяха в къщи" е предназначена за малоумници.На изходите на Топлофикациите има ли измервателни уреди, които да ни покажат колко и с какви качества е подадено, или учениците се бяха в къщи е измервателен уред за Тплофикациите.Преди да гласувате, мислете и за това....

2020.12.17 | 18:09

1
Нищо няма да направят държавата въобще не влиза в ролята регулатор банките застрахователите си правят каквото си искат няма никакъв контрол.

Добави коментар

Водещи новини