Талантливи деца от Монтана получиха стипендии от местната община

  • 17 декември 2020 16:45

  • 595
  • 0
Талантливи деца от Монтана получиха стипендии от местната община
© Община Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков връчи стипендии от името на общината на талантливи деца от областния град. Те получиха по 610 лева еднократно стимулиране за отлични резултати в различни области. Това съобщиха от общината.

Цветомир Стефанов от дванадесети клас на Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" в Монтана получи стипендия за това, че макар и още да е ученик вече е разработил собствен бизнес и е създал жива бира с марка "Чипровско пиво", която произвежда в малка пивоварна в родния си град Чипровци. Той получава стипендия за отлични резултати в направление "Наука и техника". Парично стимулиране за високи резултати в същата област получи и шестокласникът от Природо-математическа професионална гимназия "Климент Охридски" в Монтана Деян Георгиев, който е спечелил няколко състезания по математика.

Стипендия за призови места в национални и международни състезания в областта на спорта получи Димитър Димитров от 12 клас на същата гимназия. В област "култура" е отличен младият художник Никола Спасов от Гимназията за преподаване на чужди езици "Петър Богдан" в Монтана.

Кметът на Тетевен награди изявени спортисти

Специалната стипендия на община Монтана от 6100 лева получава певицата Магдалена Александрова, а годишните стипендии от по 3660 лева получават пианистът Томас Симеонов, спортистът Алекс Анчов и математикът Дейвид Каменов. С цел да няма струпване на много хора на едно място те ще получат наградите си отделно от останалите талантливи деца, обявиха от общината в Монтана.

Последвайте канала на

Novini.bg
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини