Родителите в Русе ще получават еднократно 150 лева за второ дете и 400 лева за близнаци

  • 15 декември 2020 13:53

  • 228
  • 0
Родителите в Русе ще получават еднократно 150 лева за второ дете и 400 лева за близнаци
© Pixabay

Родителите в Русе ще получават еднократна финансова помощ от общината от 150 лева за второ дете и 400 лева за близнаци. Това съобщиха от местната управа в крайдунавския град.

От там обясняват, че предложението на кмета за отпускане на еднократна финансова помощ за поощряване на отговорното родителство е било прието на последното заседание на Общинския съвет.

Право на тази помощ имат хора с постоянен и настоящ адрес на територията на общината, като единият родител следва да е с постоянен адрес не по-малко от година към момента на раждане на детето. Второто условие е двамата да са навършили 18-годишна възраст към момента на раждане на детето.

Родителите или осиновителите трябва да имат и непрекъснати здравноосигурителни права към момента на подаване на искането.
По прогнозни стойности за тази цел в общинския бюджет за новата година са предвидени 170 000 лева.

Желаещите да се възползват от еднократната помощ трябва да подадат заявление-декларация по образец в деловодството на общината в срок до навършване на шест месеца от раждането или осиновяването на детето, обясняват от кметството в града.

Последвайте канала на

Novini.bg
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини