Столичани пропищяха от кучета, заключени в апартамент

15 декември 2020 12:38

Столичани пропищяха от кучета, заключени в апартамент
© Pixabay
388 1

Тормоз и миризма от домашни кучета в блок в столичния квартал „Сухата река”. Съседите обвиняват собственичката на животните в нехуманно отношение и липса на каквато и да е грижа за тях. Резултатът – безсънни нощи за съседите заради непрестанен лай и лоша миризма от апартамента, в който се намират. Хората са подавали жалби до всички институции, но все още няма решение на проблема им.

Хората твърдят, че проблемът е от години и вместо да се решава, той се задълбочава. Собственичката на кучетата има имот в блока, но не живее в него. Затова не полага достатъчно грижи за домашните си любимци.

„Мисля, че в боксониерата ѝ се отглеждат четири кучета, и то в тежки условия. Тормозът върху тях продължава 7-8 години. Животните не се извеждат и се държат гладни. Не са кастрирани и се размножават. Големите кучета, които гладуват, изяждат малките. В апартамента няма нормални условия”, посочи пред Нова телевизия Калина Тошева. И допълни, че в блока се чува непрестанен вой. 

„Първият сигнал е получен през 2019 г. При проверка е установено е, че се отглеждат две кучета, които видимо бяха в много добро състояние. В жилището обаче не бяхме допуснати”, обяви екологът на район „Подуяне“ Хризантема Тошева. 

Novini.bg
388 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тоест,

2021.01.06 | 10:56

111603
всъщност не "столичани пропищяха", а съседи-клеветници, вероятно гейберасти близките села, са недоволни от живота и си го изкарват на бабата.

Добави коментар

Водещи новини