Обновени и оборудвани са сградите на четири социални центъра в Разград

  • 15 декември 2020 10:32

  • 197
  • 0
Обновени и оборудвани са сградите на четири социални центъра в Разград
© Pixabay

Обновени и оборудвани са сградите на четири социални центъра в Разград, съобщиха от общинската администрация.

Ремонтът и обзавеждането им са със средства по проект на общината, финансиран от оперативната програма "Региони в растеж". Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 615 000 лева.

Ремонтирана е материалната база на Дневния център за деца с увреждания. Сградата е санирана, подмени са дограмата, монтирани са нови радиатори и видеонаблюдение, обособено е място за отдих и игра. Строително-монтажните работи на Центъра за обществена подкрепа включват частична подмяна на дограма, цялостно пребоядисване и освежаване на помещенията, подмяна и топлоизолация на покрива.

Приключи проектът за Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция

Центърът за обществена подкрепа ще увеличи капацитета си до 100 потребители, а към предоставяните от Дневния център услуги ще се включат нови дейности и общият му капацитет ще бъде 90 деца.

Обновени са и сградите, в които ще се помещават двете нови социални услуги на общината - Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст. Те ще бъдат разкрити по проект, финансиран от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

За четирите социални услуги е доставено необходимото обзавеждане и оборудване, гарантиращо семейна среда, както и такова, необходимо за индивидуална или групова работа и занимания с децата.

Последвайте канала на

Novini.bg
197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини