Докога ще виждаме, това което дишаме?

  • 15 декември 2020 09:25

  • 852
  • 5
Докога ще виждаме, това което дишаме?
© Bulphoto/архив

"Има дни, в които трудно се диша", каза за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR координаторът на кампанията "Енергийни решения" на "Грийнпийс-България" Балин Балинов.

Според него, ако не само печките се подменят, но се мине и към соларни панели, хората биха имали по-голям интерес, тъй като и енергията за подгряване на вода има своето голямо значение.

Какъв е британският опит в борбата с мръсния въздух?

"Като продължаваме да горим какво ли не, резултатите ще се такива, каквито досега", подчерта Балин Балинов.

"Надяваме се в следващите 5 г. да имаме енергийни граждани - ползващи покривната си площ със соларни панели. В най-добрия случай ще има и европейско финансиране. Преди месеци в Румъния обявиха подобна програма - защо този опит да не се ползва и у нас. Предлагаме и данъчно облекчение за имоти, които са енергийно ефективни. Програмата за саниране трябва да бъде съчетана с енергийна ефективност", допълни още координаторът на кампанията "Енергийни решения“. 

Последвайте канала на

Novini.bg
852 5

Коментари 5

Добави коментар
Бял

2020.12.16 | 08:35

5
Горим ли боклук!
съседка

2020.12.15 | 11:00

2
Секретарката на кмета на гр. Златарица 5090 и баща и А. Стайков редовно палят гуми, пластмасови бутилки пред дома си/правиха това цяло лята/, на улицата, но до оградата на съседите, така че целия дим и отрова да отива в градините и къщите на съседите. Тук няма кой да им направи забележка,дори полицията се страхува да им звънне на вратата. Но пък аз имам видеоматериали, господин Министър на околната среда и водите и ще ги кача в интернет ,както и ще ги изпратя на ЕК да ги видят,за да се вземат мерки. също така са си пуснали и фекалиите и урината в дерето,което е открито и миризмата е ужасяваща.
Смрт на грб

2020.12.15 | 14:04

4
Защо не си ги дала до сега тези видеоматериали, щом е от лятото ?!? Какво си чакала - да цъфнат гъбите ли ??? Ама те не цъфтят .....
Докато

2020.12.15 | 11:21

3
Не се завърнете на село!
шопендар

2020.12.15 | 10:36

1
проглушиха ни ушите с газовите възможности на страната,с мърсотията от неефективните отоплителни уреди,но стратегия няма.решението е газификация на софия и селата около софия.но и сега става въпрос за фиктивни мерки,и имитация на дейност,за да си правят бизнес с други отоплителни уреди,за сметка на държавата,,т.е.за наша сметка,,.трябва да има държавна дългосрочна политика.

Добави коментар

Водещи новини