Плевенският театър "Иван Радоев" с онлайн премиера

  • 14 декември 2020 12:25

  • 501
  • 0
Плевенският театър "Иван Радоев" с онлайн премиера
© Pixabay

Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен е подготвил онлайн премиера. Това се случва в 101-вия творчески сезон на културния институт за първи път, съобщиха от театъра.

На страницата на театъра тази вечер от 21.00 часа ще бъде представена постановката "Унизените. Беларус". Автор на текста е Андрей Курейчик, а преводът е на Майя Пачникова. Спектакълът е репетиран и заснет при пълна индивидуална изолация на актьорите - без нито една пряка присъствена среща и без нито едно пряко взаимодействие между тях в репетиционна зала, на сцена или пред камера, поясняват от театъра.

Постановката, видеографията и режисурата на монтажа е дело на Явор Гърдев. Музиката, видеографията, видеомонтажът и звуковият дизайн са на Калин Николов. Kостюмографията, реквизитът и графичният дизайн са дело на Николай Димитров - NAD.

Почитателите на театралното изкуство ще видят в ролите актьорите Иван Бърнев - "Стария", Антъни Пенев - "Младия", Бориса Сарафова - "Новата", Надя Керанова - "Лъчезарната", Адриан Филипов - "Клюна", Александър Кънев - "Мъртвия" и Красимира Кузманова - Кокран - "Назидателната".

Народният театър с благодарност за усилията по време на пандемия

Втората онлайн премиера на тази пиеса е предвидена за 27 декември.

Последвайте канала на

Novini.bg
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини