Проф. Росен Стоянов за ваксините и какъв ще е следващият парламент

  • 13 декември 2020 11:07

  • 3890
  • 2
Проф. Росен Стоянов за ваксините и какъв ще е следващият парламент
© getty images

"Има необходимост от информираност, а не от убеждаване", каза за БНР  проф. Росен Стоянов - преподавател по политически комуникации в Нов български университет, в коментар на предстоящата кампания за ваксиниране срещу Covid-19. Комуникационната стратегия е важна, подчерта той и уточни, че информацията трябва да бъде поднасяна от експерти в здравната област.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

По думите на професора властите трябва да се съсредоточат и в създаването на комуникационни екипи, а не само в кризисни щабове.

"Медиите са онези, които трябва да преценяват каква информация да пропускат към публиката. Същината на казаното трябва да бъде транслирана без интерпретиране. Когато някой говори, той трябва да бъде представен в "голотата" му на вербална компетентност или некомпетентност", коментира той. 

Ще се ваксинира ли Европа?

Проф. Росен Стоянов подчерта недоверието на обществото в управляващите и коментира заявката на български и световни политици да си поставят ваксина срещу коронавируса пред камери. "Всеки кадър, в който се показва ваксиниране на човек, ще откаже голям процент от зрителите на това да извършат същото със себе си. ... Здравният статус на всеки от нас е лична информация и всеки трябва да направи свободен избор дали иска да се ваксинира", смята той.

 

Във връзка с предстоящите парламентарни избори, проф. Стоянов подчерта, че ще бъдат в трудна ситуация на пандемия и стандартните инструменти на една предизборна кампания ще бъдат много ограничени.  "Зима и много забрани. Предполага се, че статуквото може би ще надделее и ще се запазят позициите, които имат политическите партии към момента. Кой ще победи няма да е толкова важно, защото със сигурност няма да е с нокаут. Прогнозите за предстоящи коалиции ще са много интересни, защото е ясно, че няма как да се спечели мнозинство. Парламентът ще е пъстър", категоричен е проф. Стоянов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3890 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.13 | 18:57

2
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Аз

2020.12.13 | 12:23

1
Ето още един празнословен комунист разни локум разтяга и никакво съдържание

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини