Община Монтана ще ремонтира централния си площад

  • 10 декември 2020 16:06

  • 598
  • 0
Община Монтана ще ремонтира централния си площад
© wikipedia

С отпуснатите с постановление на правителството 5,3 милиона лева община Монтана ще ремонтира централния площад "Жеравица", съобщава кметът Златко Живков, цитиран от пресцентъра на общината.

Последните значими промени в центъра на Монтана са направени през 1983 година, заради националното честване на 60-годишнината от Септемврийското въстание и посещението на дипломатическия корпус. Дори тогава проектът не е завършен според първоначалния замисъл, уточни Живков.

Пътища, читалища, клубове и кметства са ремонтирани в 11 села в община Монтана

Сега настилката, която пресъздава гигантски чипровски килим е в окаяно състояние. Тя ще бъде подменена. Под площада преминава голям канал, които отвежда водите от извора под римската крепост до река Огоста.

При реконструкцията ще бъдат изградени нови подземни комуникации. Проектът ще бъде разработен за площта от Драматичния театър до градската градина и от площад "Алеко Константинов" до Младежкия дом. Теренът е приблизително 17 декара. Върху него се намират и най-старите фонтани в града, използвани най-често като негова емблема. Те също ще бъдат основно ремонтирани. Ще бъде изградено ново осветление и променени зелените пространства.

Реконструкцията на централния площад е сред основните задачи в този мандат, обявени от кмета още при кандидатирането му. Той ще веднъж благодари на правителството за подкрепата, с която обещанието ще бъде спазено в интерес на хората от Монтана и на гостите на града.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
598 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини