"Автомагистрали": Не се притесняваме от одит на Сметната палата

  • 09 декември 2020 17:55

  • 434
  • 3
"Автомагистрали": Не се притесняваме от одит на Сметната палата
©

"Автомагистрали" ЕАД не се притеснява от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие.

Това пише в официална позиция на дружетсвото "Автомагистрали" ЕАД изпратена до медиите, която публикуваме без редакторска намеса:

"Категорично заявяваме, че „Автомагистрали“ ЕАД има капацитета да поеме възложените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят. Всички те са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство. Напомняме, че различните обекти на компанията са в различна степен на подготовка и не се извършват строителни работи по всички едновременно. За ангажираните в строителния бранш е известно, че подготвителната работа отнема много повече време от самото строителство. Както и че е честа практика фирмите да си преотдават тежка механизация.

Аврамова обясни защо ремонтът на 52 км от АМ "Тракия" е с 29 млн. лв. по-скъп

При добър мениджмънт се създава добра организация на работа и изпълнението на обектите върви по план.  За нас най-важният обект е довършването на автомагистрала „Хемус“ и искаме да уверим българските граждани, че работата по нея е с високо качество и ще е готова във вече обявения прогнозен срок. Най-верният показател за управлението на дружеството са неговите финансови показатели. За 2019 г. „Автомагистрали“ ЕАД е генерирало печалба от  ‪6 764 000‬ лева. За тази година показателите също са добри и ще бъдат обявени в предвидения от закона срок - 30 юни 2021 г.

Продължаваме с отговорност да изпълняваме поетите ангажименти по сключените договори с АПИ, а политическите коментари ще оставим на политиците".

Филип Епитропов
434 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Все тая

2020.12.09 | 19:32

3
Докато има чадъри, няма да има и притеснени.
данъкоплатец

2020.12.09 | 19:17

2
Докато Тулупът и Каскетът са все още на власт, действително няма от какво да да се притесняват. Но привика ли ги Кьовеши,де.е да им е яко.
Вин Дизел

2020.12.09 | 18:53

1
Е как ще се притеснявате като вие ги назначавате ?????

Добави коментар

Водещи новини