Карловската болница получи дарение от защитни екипи и безконтактни термометри

  • 09 декември 2020 15:39

  • 180
  • 0
Карловската болница получи дарение от защитни екипи и безконтактни термометри
© Булфото

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева дари на Ковид отделението в карловската болница защитни екипи от висок клас и безконтактни термометри, предаде БНТ.

Тя посочи, че МБАЛ "Д-р Киро Попов" е една от най-натоварените болници в областта, но към момента се справя със ситуацията, а за пациенти в тежко състояние има зелен коридор в УМБАЛ Св.Георги в Пловдив.

От началото на ноември до момента в карловската болница са хоспитализирани 132 пациенти преведени от Спешна помощ. Само за последното денонощие са шест. Съгласно доклад на управителя на здравното заведение в Ковид отделението работят по график 22-ма лекари, 27 медицински сестри, 27 санитари и четирима стажант лекари.

Преди дни местната власт, държавното предприятие ВМЗ и представители на бизнеса дариха на болницата в Карлово 7 мобилни кислородни концентратори.

ВМА с дарение от „Българската Коледа”

"Имаме лек спад, но това не бива да ни успокоява, за днес малко над 390 са положителните проби за нашия регион, така че ще продължим с организацията и непрекъснатата комуникация. Изключително ценни са ни болниците в региона. Те са само четири и мога да кажа, че се справят много добре съобразно това, което разполагат и като база и персонал. Това са болниците в Карлово, болницата в Асеновград и двете болници по-малки в Раковски и Първомай", каза Дани Каназирева.

Novini.bg
180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини