Почти 80% от учениците в Сливенско се обучават електронно

  • 09 декември 2020 11:34

  • 137
  • 0
Почти 80% от учениците в Сливенско се обучават електронно
© Getty images

Около 80 процента от учениците в област Сливен се обучават в електронна среда от разстояние, съобщи за БТА Милена Чолакова, началник на Регионалното управление по образование. В областта има 20 947 ученици в 69 училища.

Най-много са обхванатите ученици в гимназиален етап - 6051 или 97.9 процента, в прогимназиалния етап в електронна среда се обучават 6076 деца или 73.7 на сто. От учениците в начален етап на образование в онлайн обучение са включени 7252 или 62.9 процента. В началния етап 54 процента от учениците се обучават чрез проектни дейности, т.е. занимания по интереси, упражнения и др. Целта е да се оставят часове от учебния план за по-късен етап, когато обучението ще бъде присъствено.

През последните месеци училищата са осигурили електронни устройства на близо 700 деца, като този процес продължава и в момента, посочи Чолакова. Около 1360 устройства са предоставени на учители и училищен персонал. Учениците, близо 30 на сто, които нямат достъп до електронни устройства, се обучават предимно с материали на хартиен носител, подготвени от учители, разнасяни от медиатори, а обучението им е свързано с проектни дейности. По думите на Чолакова, в областта са малко районите, където няма достъп до интернет.

Към 8 декември 37 са били учителите с положителен PSR тест, като броят им се променя непрекъснато. Някои от тях се чувствали добре и работят от къщи. РУО разполага с контакти на учители, които са в готовност да заместят свои болни колеги. Десет са учениците с положителен тест, които към момента се чувстват добре.

Над 90% от учениците в Силистренско учат дистанционно

Милена Чолакова заяви, че учителите в областта работят усилено, учениците са дисциплинирани и пожела успешна присъствена учебна 2021 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини