Ще накажат ли балетист, който е носил медицинска маска по време на работа?

  • 08 декември 2020 08:04

  • 664
  • 1
Ще накажат ли балетист, който е носил медицинска маска по време на работа?
© Pixabay

С маска на сцената, за да се предпази докато работи. Така се появил един от балетистите на Националния музикален театър по време на спектакъл. Като резултат, артистът е бил привикан да даде писмени обяснения за случилото се.

От ръководството на театъра твърдят, че проблема не е в маската, а в нейния вид - била медицинска, разказа Нова телевизия.

Кунчев предупреди: Ако се правим, че не знаем за какво става въпрос, мерките ще продължат!

Заразата с COVID-19 е напът да заглуши музиката. Близо 400 оперни певци и хора, които работят с тях, са убедени, че е време за пауза заради много случаи на инфектирани.

Това мнение споделя и Станислав, въпреки че не работи в опера. Мъжът е балетист в Националния музикален театър. Казва, че желанието му да танцува, е по-силно от всичко. Сега обаче, било различно. И не заради попупразните редове пред сцената, спазващи мерките за безопасност, а задари това, което се случва на нея.

„За публиката наистина театъра е едно от най-безопосните места в момента. Спазва се изключителна дисциплина, изключителен ред - на влизане, на излизане. Но в същото време за артиста не се повдига изобщо въпроса как ще се предпазваме ние“, каза пред Нова телевизия балетистът Станислав Стефанов.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
люба боянова

2020.12.08 | 19:41

1
Защо ръководството на театъра не е осигурило " художествено издържани маски" ? Трябва ли балетистът да дава обяснения , когато други не са си свършили работата?

Добави коментар

Водещи новини