Бай Ганьо оживя и в музикална сатира

  • 07 декември 2020 14:53

  • 169
  • 0
Бай Ганьо оживя и в музикална сатира
© Pixabay

"Бай Ганьо, или невероятните разкази за един съвременен българин" са в основата на музикалната сатира "Ганьоада". Премиерата е на 10 декември в Нов театър НДК, съобщиха организаторите.

Те цитират думите на Вазов, според когото "настоящето дава живот само на сатирата", а раждайки сатирата, настоящето дава най-доблестния рицар на нова България - Щастливеца. Аристократ по дух, възпитание, морал, Алеко Константинов се превръща в "будната съвест на епохата". Под натиска на изродените идеали и опорочената действителност, той търси и намира изход в сатирата. Неспокойният дух на Алеко пътува във времето и пространството чрез своя непокорен герой, който продължава да ни забавлява, учудва, възмущава и изтръгването от сърцата и душите ни е, като че ли карма, която ще ни следва завинаги, коментират от екипа на Нов Театър НДК.

Кукленият театър във Варна със спектакъл на открито

Либретото и режисурата на "Ганьоада" са на Бойко Илиев, аранжиментите - на Евгени Господинов. Сценографията и костюмите са на Жанет Иванова. Образът на Алеко е поверен на Борислав Веженов. Политикът е Йордан Петков, приятелят - Стелиан Радев, докторът - Михаил Сървански, дамата - Христина Джурова, момичето - Кристина Митева.

Novini.bg
169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини