Напрежение в Стара Загора заради закриване на домове за деца

Напрежение в Стара Загора породи предстоящото закриване на домовете за деца, лишени от родителски грижи.

До началото на 2021 година България трябва да закрие домовете и да премести децата в Центрове от семеен тип, съобщава БНР.

Евродоклад установи зверства в психиатриите у нас

Децата са изключително притеснени от ситуацията, заяви председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

Той проведе разговор с кмета на Стара Загора Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен, а днес се срещна с ръководството и възпитаниците на два от трите дома в Стара Загора.

Очакваме решението лично на министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е, допълни Слави Михайлов: „Плюсът е, че децата имат активната подкрепа и на гражданите в Стара Загора. Дори комшиите са на мнение, че тези децата са примерни, че са културни. Това никъде го няма в страната. Аз останах ошашавен, като видях бележниците на децата. От 3,40 клонят към 5-5 и нещо успех. Очевидно, че се работи добре“, коментира още Михайлов.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет