Наградиха дете, помогнало на човек в беда

Ловчанският митрополит Гавриил награди 13-годишния Николай Борисов от Ловеч, който преди дни е помогнал на изпаднал в беда в човек и е спасил живота му. Отличия и подаръци е получил и от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, съобщават от община Ловеч.

Момчето е ученик в седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч.

Един ден, връщайки се от урок по пиано, е видял на улицата паднал непознат възрастен мъж, който си е ударил главата. Обадил се е на "112" и е оказал първа помощ на мъжа, докато е пристигнала линейката, разказа ученикът.

Ученици от Ловеч са с COVID-19, паралелка беше поставена под карантина

Митрополит Гавриил го дари с икона на св. Николай, книга за чудесата на св. Лука и парична сума.

"Прочетохме за постъпката на момчето в Интернет и се възхитихме, че имаме такива млади и достойни хора днес, които са готови да се притекат на помощ, да жертват време и сили. Желаем да има повече такива младежи, защото те ще станат достойни граждани на нашата родина", заяви дядо Владика, като благослови момчето и семейството му и им пожела да посрещнат предстоящите празници със здраве и вяра.

По-рано днес седмокласникът е бил награден и от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, съобщават от общинската администрация. Получил е почетна значка на Община Ловеч, а Михайлова му е връчила лаптоп и грамота.

Коментари

  1. 2020.12.04 | 21:53
    Браво на момчето! Повече такива смислени новини да има!
  2. 2020.12.04 | 15:41
    Браво на момчето. Браво и на Величко (от клипа). Само такива новини да има!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет