Футурологът Мариана Тодорова: Коронавирусът успя да раздели обществото

  • 04 декември 2020 14:45

  • 480
  • 4
Футурологът Мариана Тодорова: Коронавирусът успя да раздели обществото
© Кадър БНТ

Ние ще се адаптираме към новите обстоятелства, но ще има и много последствия. Това е безпрецедентна криза. Трябва да има ново моделиране на всички здравни системи по света. Ще има и икономическа криза. До 2022 г. ще има огнища на COVID по различни места в света, което предполага влизане в частичен локдаун. Все още има неизвестни. Това каза футурологът Мариана Тодорова.

"Има много фалшиви новини, преплитащи се мнения, конспиративни теории. Коронавирусът ни показа, че той разделя обществото така както политиката го прави", отбеляза тя в предаването "100% будни" по БНТ.

По думите й затова в някои държави като САЩ има сериозно желание за социално обединение, за да се спре с разделението. Тя даде пример, че затова и трима президенти - Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама ще се нагърбят със задачата да дадат пример като се ваксинират публикчно. По този начин ще се спомогне и за възръщането на недоверието и емпатията.

"Коронавирусът успя да раздели общественото мнение повече и от политиката", каза още Тодорова. 

Лъжат ли ни за коронавируса?

Футурологът каза, че застрохователният бизнес предлага застраховка за нежелани ефекти от ваксината. Тя обясни, че хората знаят, че ваксината се подготвя дълго, а сега виждаме една бързо изготвена ваксина. 

"Очаква се вирусът да мутира многократно и да се адаптира самите ваксини ще бъдат видоизменяни. Този тип предизвикват медицински застраховки", коментира Тодорова. 

Междувременно се очаква и сериозна рецесия. 

Последвайте канала на

Novini.bg
480 4

Коментари 4

Добави коментар

2020.12.04 | 18:57

4
Не корона вируса, а политиците разделиха обществото в частност БСП /БКП/ със силната подкрепа на вдигналия юмручето си Хич Нем Ум,
Росен

2020.12.04 | 15:20

3
Откакто настъпиха т.н. демократични процеси обществото е тотално разделено, избуяха егоисти, особняци, егоцентрици, надути бизнесмени И всякакви други придаващи си безсмислени важности персони. Няма шанс за единение с тези новонатрапени и възприемащи се отношения. Огледайте се малко. Кой би ви помогнали в нужда на улицата? Никой, дори ще избягат по- бързо.

2020.12.04 | 15:02

2
Това е все едно песента "Футуролог" в текст и изпълнение на "Хиподил".. е на това прилича това..

2020.12.04 | 15:02

1
ТАЯ ПАЧА НЕ Е ФУТУРОЛОГ А МАХЛЕНСКАТА ВРАЧКА.

Добави коментар

Водещи новини