Пътища, читалища, клубове и кметства са ремонтирани в 11 села в община Монтана

04 декември 2020 11:21

Пътища, читалища, клубове и кметства са ремонтирани в 11 села в община Монтана
© Pixabay
230 0

През последните четири месеца са ремонтирани пътища, тротоари, читалища, кметства и клубове на пенсионери в 11 села на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков, който се завърна на работа след 20-дневно лечение на COVID-19.

В село Студено буче към главния път, водещ от Монтана към Видин, са изградени нови тротоари. Те са дарение на община Монтана от фирмата, наета за ремонт на пътя. В село Благово се ремонтира пътят от Монтана за Берковица. В кметството на село Стубел са направени благоустроявания за работа и достъп на хора с увреждания.

В село Горно Белотинци е извършен ремонт на кметството и на клуба на пенсионера. В село Долна Вереница са направени ремонти на първия и втория етаж на кметството. В Габровница продължава ремонтът на читалището.

Тъй като то е едно от най-големите в общината, някои от строителните дейности ще продължат и през 2021 година. В Сумер са почистени канавките около пътя за Вършец, който минава през селото. Почистен е и гробищния парк. В Трифоново са сменени улични осветителни тела. В Долна Рикса е извършена хоризонтална и вертикална планировка на централната част. Изкърпен е пътя до селото и се строи автобусна спирка. Във Винище е ремонтирана фасадна стена на читалището.

В Крапчене продължава изграждането на новия православен храм "Свети Димитър", уточни Живков. Той коментира, че въпреки трудната година община Монтана се е стремяла да изпълни строителната си програма и е успяла в голяма степен.

Novini.bg
230 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини