Кукленият театър в Плевен продължава да радва децата

  • 04 декември 2020 10:48

  • 454
  • 0
Кукленият театър в Плевен продължава да радва децата
© Pixabay

В Плевен продължава инициативата "Куклен театър в събота", която привлича много млади семейства с малки деца в условията на коронакризата. Идеята е на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" - единствен професионален културен институт в региона, който не е затворен при затегнатите противоепидемични мерки, информира БТА.

В съботния ден утре трупата ще представи спектакъла "Безценното камъче", създаден по българска народна приказка под режисурата на Ива Николова с участието на актьорите Генадий Николов, Нина Илиева-Петкова, Дориана Василева и Георги Енчев. Екипът предлага приключение за деца и възрастни, които не са загубили детската вяра в доброто.

Следващата събота завесата ще се вдигне за спектакъла "Франклин" от Полет Боржоа на режисьора Дориана Гълъбова и артистите Елица Анева, Анелия Стойнова, Георги Енчев и Емил Николов. Пиесата е за страховете, които малкото костенурче Франклин се учи да преодолява, за да стане най-безстрашната и смела костенурка в кукления свят.

Драматичният театър в Ловеч ще зарадва децата с коледни представления

В навечерието на коледно-новогодишните празници Плевенският театър привлича детската аудитория с още три спектакъла, предвидени за вечерите в работни дни от седмицата - на 8, 9 и 10 декември - "Аладин и вълшебната лампа", драматизиран и режисиран от Милена Мавродинова, "Грозното патенце" по Андерсен, в сценичен вариант на Теодора Гълъбова, и "Таласъмчето Тами" от Магда Борисова. Осигурена е възможност местата да се ангажират онлайн, без посещаване на касата. Билетите са ограничени, защото се допуска публика до 30 на сто от капацитета на салоните.

Последвайте канала на

Novini.bg
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини