Социолог: Борисов не допусна шведския модел, иначе щеше да има опашка от смърт

Здравната система по-скоро си върши работата, но има среди, които поощряват усещането за хаотичност. Има и друг проблем - България е едно от застаряващите общества. Беше ясно, че ако Борисов пусне шведския модел, ще има една опашка от смърт. Хаотичността и смъртността помрачават донякъде усещането на успех. Това коментира социологът и политически анализатор от "Галъп" Първан Симеонов.

Според него, ако сега мерките сработят, нещата могат да се върнат в релси. Той смята, че от гледна точка на общественото съзнание мерките са дошли навреме.

Обикновено страхът води до желание за затягане, но обществото самостоятелно стигна до тази идея. Това е шанс за Борисов, защото обществото само е стигнало до тези мерки, отбеляза социологът.

Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини 

По думите му стилът на управление на България трябва да се промени. Според него Борисов иска да завърши с нещо хубаво, а протестите и COVID-19 не са нещо хубаво.

Не ми се вярва някой да има желание да отлага изборите. Много е рано, има много неизвестни. Само преди три седмици Борисов се кълнеше, че няма да затваря държавата. Ако изборите бяха есента, можеше да се направят всякакви коалиции, защото вълната щеше да е анти-ГЕРБ и щеше да е мощна, подчерта Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Разделят страната на 7 региона за ваксинация срещу COVID-19, ето кои ще са първите групи

Той посочи, че вероятно Борисов се надява след известно време народът пак да го върне. По негово мнение Ахилесовата пета в управлението на ГЕРБ била, че било много реактивно. 

През лятото с началото на протестите двете основни партии загубиха. След август обаче няма никаква динамика. Предполагам, че при избори сега ГЕРБ е в малко по-изгодна позиция. Голяма промяна няма. "Патриотите" вероятно ще имат поводи за ръст. Логиката казва, че Борисов би искал да спечели тези избори за престиж, но ми се вижда трудно дали ще може да управлява пак. ГЕРБ има нужда от почивка, коментира политическият анализатор.

Коментари

 1. 2020.12.05 | 01:58
  Здравна система има в БГ бе шопар гробаджийски? Малоумник .
 2. 2020.12.04 | 14:38
  Абе как все такива поръчкови олигофрени с платени интервюта заемат основните новини. Има една поговорка, която е 110 % за България: Прост народ слаба държава. Тия пък социолози и политолози разни са толкова смешно прозрачни и елементарни, че не знам колко тъп трябва да си за да не се усещаш, че никой не те взема на сериозно. Тъпи парчета.
 3. 2020.12.04 | 14:31
  Хора стига пишете врели некипели за държавата ни тук всичко е на ниво има развитие идете да видите в ГЕрмания там живейте и ползвайте здравната система почитатайте страната си и хората които стоят начело в тая пандемия аз и благодаря и ги подкрепям
 4. 2020.12.04 | 14:28
  Хора стига пишете врели некипели за държавата ни тук всичко е на ниво има развитие идете да видите в ГЕрмания там живейте и ползвайте здравната система почитатайте страната си и хората които стоят начело в тая пандемия аз и благодаря и ги подкрепям
 5. 2020.12.04 | 12:37
  "Другарю" Първанов, колко и да стоите в "медиите" не можете да накарате хората да ЗАБРАВЯТ за ЗАПИСИТЕ, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Барселона,........ и т. н.!!! Не можем да ЗАБРАВИМ!!! ДЛЪЖНИ сме да ПОМНИМ!!! ДЛЪЖНИ сме да ОТКРИЕМ ИСТИНАТА за това, и да НАКАЖЕМ ВИНОВНИЦИТЕ!!!
  1. 2020.12.04 | 14:12
   chervenite mekereta puskate kompromati i tarsite pod vola tele no mamirate tashatsi. nie pomnim videnovata zima, na lukanov milionerite, praznite magazini, politicheskite represii i drugo i drugo. zatova pak shte zagubite izborite.
 6. 2020.12.04 | 13:34
  Аз пък мисля,че всички червени п..дераси са разбрали,че тежко ще загубят изборите и сега плюят всичко наред от Борисов до социолозите!
 7. 2020.12.04 | 11:43
  Че ние имаме по-висока смъртност от Швеция. Тоя пудел математика за 3 клас учил ли е
  1. 2020.12.04 | 13:31
   че то в половин европа е застаряващо, ама нямат нашата смъртност. А ти да не си дявола, че насочваш кой как да чете МАТИМАТИЧЕСКИ данни??
  2. 2020.12.04 | 12:16
   човека го каза-по застаряла нация сме,но ти четеш както дявола евангелието!!!!!!!!
 8. 2020.12.04 | 13:06
  БОРИСОВ ДОПУСНА СЪВЕТСКИ МОДЕЛ - ХОРА МРАТ НА СТЪЛБИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ, ВЕСТНИЦИТЕ ХВАЛЯТ ВЛАСТТА.
 9. 2020.12.04 | 12:53
  на Галъп парите им идват от олигарсите на БСП/ДПС
 10. 2020.12.04 | 12:17
  А пък аз мисля, че с боко борисов е свършено. Ще иде в затвора. Герб ще влезе в следващия парламент, но няма да излезе от него повече. Това е краят.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет