Нова детска площадка бе открита в Кюстендил

  • 03 декември 2020 21:30

  • 549
  • 1
Нова детска площадка бе открита в Кюстендил
© Община Кюстендил

Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил по проект от националната кампания „За чиста околна среда – 2020“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), съобщиха от общината.

Тя се намира между ул. „Ракла“ и ул. „Бистрица“ в кв. „Осогово“ и е под наслов „Зелената зона в кв. Осогово – привлекателно място за игри и отдих“.

Площадката, с площ от 700 кв.м разполага с пергола, пейка за отдих, кошчета за смет и комбинирано детско съоръжение за деца от 3 до 12 години. Обезопасена е с ограда и е озеленена с разнообразна растителност за подобряване на средата и микроклимата.

Детските градини в Берковица получиха образователни играчки

„В моменти като тези, когато ограничителните мерки са свързани точно с ограничаване събирането на закрити помещения, са нужни такива кътове за отдих, където децата могат да се наслаждават на слънчицето. Поздравления на хората от квартала и екипите, които работеха по програмата“, заяви при откриването кметът Петър Паунов.

Основна цел на проекта е чрез активното участие на местното население да се постигне и гарантира повишаване качеството на въздуха и привлекателността на жизнената среда, повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на уменията и желанията за опазване на околната среда у гражданите.

Последвайте канала на

Novini.bg
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Не те нямат срам

2020.12.03 | 22:55

1
Само да попитам... Кой ще играе на тази детска площадка ? Covid 19 или този който е прибрал паричките?

Добави коментар

Водещи новини