България днес: изтезания, насилие, заклани животни, убити хора и оправдания

  • 03 декември 2020 17:11

  • 2358
  • 0
България днес: изтезания, насилие, заклани животни, убити хора и оправдания
© Pixabay

Покрай разкритията за садизъм и изтезания в домовете за хора с увреждания, започна с един делови такъв тон да се говори в публичното пространство—все едно става дума за натъртени домати и как по-добре трябва да ги транспортираме. 

Някак сухичко започна да се коментира, че „липсват средства“ и липсва… „обучение на персонала“, което води до проблеми… 

Какво ТОЧНО обучение ти трябва, за да знаеш, че не е редно да изтезаваш хора? За един народ на дъното питам? 

Ясно е, че насилието в България е на почит. Поради много прости причини. Едната е изостаналостта. Насилието е на почит при онези, на които други „оръжия“ и доводи не са им останали. Другата причина е вечната депресия и фрустрация, които избиват в насилие. Насилваните насилват, а техните жертви насилват други. Сега вземете това и го залепете в реалност, в която насилието, както казахме, по принцип, си е на почит. И става страшно, нали? 

Хората се забавляват, разтоварват, медитират – чрез насилие върху другите. И понеже повечето са… хм, да кажем „слаби“ (не е редно да използвам други думи, защото трябва само звездички ****** да изписвам), затова си намират някой много, много по-слаб от тях – и си го изкарват на него, всичко си изкарват. 

Сега… понеже мнозина не виждат връзката между: „Мъж заклал крава на улицата“; „Мъж одра труп на животно пред погледите на деца“ и т.н., и т.н., и .т.н. …

… затова насилието се разпространява по-бързо от COVID на евродепутатско парти. 

****** закла крава на улицата пред погледа на съседите от блоковете!!!

И никой не вижда връзката между нещата. И все НЕЩО ДРУГО е по-страшно, „кво сте седнàли с това да се занимавате!“, и все насилието над животни се пренебрегва, въпреки предупрежденията на психолози и профайлъри по цял свят. И все домашното насилие „си е тяхна работа, да си го решават зад затворени врати в апартамента“. И все изнасилените „сами са си виновни“. 

И все е: „ако живеехме по-добре, нямаше да сме толкова зли!“

Да, ама не! Истината е, че щяхме да живеем много по-добре, ако не бяхме толкова зли!“ 

И, нека не се преструваме на много възмутени…

(!!!)

Никой не е чак толкова възмутен от разкритото насилие в домовете за хора с увреждания. Или, айде така да го кажем – много малко хора са истински възмутени. Повечето поцъкаха с език (да му *** м****а!!!), викаха: „ама как може такова нещо БЕ!!!“; сипаха си добавка от салатата и след 4 минути и половина не си спомняха вече за случилото се. Сетиха се още веднъж на следващия ден, в градинката, с другите мами и татковци, докато люпеха семки – да цъкнат по още едно: „ама как може такова нещо БЕ!!!“ и дотам. 

После кафенце, после – нова тема, после – забрава. После смях. (Абе, чухте ли тоя виц за…)

Много от възмутените са насилници самите те, нападали са децата си, партньора си, хора на улицата. Но то техният „гняв“ е „справедлив гняв“, те са били прави, да знаеш! Сигурно и насилниците, работещи в домовете, оправдават себе си по някакъв начин – пред самите себе си си казват, че са прави, защото това-и-това, винаги има „причина“. 

И докато днес българите се оправдават с локдауна и карантината, че им били виновни за агресията, то същите вчера се оправдаваха с беднотията и тежкия живот. А пък сред българите с пари, на които нищо не им липсва, все така си се шири насилието. И докато звездите в нормалния свят даряват за благотворителност (като Доли Партън, например, която дари $1 милион за разработване на ваксина, Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в набра над $35 млн. за битката с вируса), „звездите“ в беге все така се надбягват една с друга коя да се снима по-гола, коя да се изфука с нещо нелепо, но много скъпо, коя да ни навре в очите колко е похарчила за екскурзия или кифленски телефон. 

Значи може би… не е „от карантината“, не е от бедността, не е от нито едно от тези неща, а чисто и просто ни липсва елементарна емпатия. Знаете ли на кои хора им липсва емпатия, са агресивни, не съжаляват за постъпките си, вманиачени са по себе си и са алчни за внимание? (Да, да… знам, че се изкушавате да кажете: българите. И ще сте прави, но друго имах предвид) Социопатите и психопатите. Нарцистичните психопати. Почти цяла една нация от нарцистични психопати е не просто тревожно явление, а колосален кошмар. Може би е добре, че си пречим един на друг, че току виж сме успели в нещо и сме станали велика сила. А това би сложило край на света, както изглежда. 

Свидетели с нови разкрития за Красимира Куковска, убита от бащата на двете си деца

Психиатър с коментар за бруталното убийство в Сандански и психичното ни здраве

Майката, заклала децата си в Сандански, пред полицията: Искаха да ми ги вземат? Е, нека ми ги вземат сега!

Ръст на сигналите за домашно насилие

Последвайте канала на

Александър Томов
2358 0

Свързани новини

Водещи новини