Операта в Бургас с поздрав към медиците

Хорът на Държавната опера в Бургас ще поздрави с живо изпълнение медиците в града на 6 декември, когато е празникът на града, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18540

Изпълнителите от Бургаската опера ще пеят на площада пред Комплексния онкологичен център от 14.00 часа. Ще бъдат изпълнени хорови партии от "Трубадур", "Аида", "Травиата" от Джузепе Верди, "Кармина Бурана" от Карл Орф и др.

Целта е празничното настроение да стигне до всички медици в края на една година, изпълнена с много притеснения. Музикалният поздрав всъщност ще бъде адресиран до всички бургаски медици от първата линия на борбата със заразата, както и до всички пациенти из лечебните заведения в града. Те също ще могат да чуят изпълнението, но в интернет, казаха от операта.

Държавна опера Стара Загора отлага Фестивала за оперно и балетно изкуство

Събитието ще се излъчва онлайн в електронните информационни канали на Община Бургас. От пресцентъра на местната община казаха, че това не е първият красив жест на Бургаската опера. През пролетта на тази година, когато най-големият проблем е бил осигуряването на предпазни средства, служители на операта са ушили стотици предпазни маски от платове, с които разполагала операта. За тази инициатива екипът на Бургаската опера е бил удостоен с награда от Националното сдружение на общините в категорията "Протегната ръка".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18540

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет