Конкурс "Коледа и Нова година" събра детски рисунки

Общо 510 снимки на рисунки изпратиха ученици от страната и от българското училище в Париж за участие в конкурса на община Шумен за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Жури с председател доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет ще избере 30 от най-добрите творби, които са получени на електронния адрес на общината. Те ще бъдат качени на страницата й в една от социалните мрежи до края на деня.

Най-добрите рисунки ще бъдат отличени с първа, втора и трета награда, в трите възрастови групи на конкурса - деца на пет и шест години, между първи и четвърти, и пети и осми клас. До 11 декември, включително, ще се състои и онлайн гласуване за наградата на публиката, което ще бъде активно от утре.

Библиотеката в Хасково с иновативен метод за заемане на книги

Отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката творби ще бъдат използвани за изработването на електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на Шумен Любомир Христов.

Победителите ще получат ваучери за книги и коледни торбички с лакомства. Те ще бъдат поканени на 18 декември, в залата "203" на общината, където ще получат своите отличия от кмета Христов, а на участниците, които не са от града, ще бъдат изпратени по куриер, допълват от общинския пресцентър.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет