Берковица с иновативно предложение за музикалните любители

  • 03 декември 2020 10:29

  • 496
  • 0
Берковица с иновативно предложение за музикалните любители
© Getty images

Община Берковица и Берковската духова музика организират четвърти фестивал на духовата музика, който за разлика от първите три се провежда онлайн, съобщиха от общината в Берковица.

На страницата @bdmfestonline във фейсбук и в YouTube канал bdmfestonline се излъчват видеоклипове на различни духови оркестри от страната, изпратили свои изпълнения за участие във фестивала. Любителите на духовата музика гласуват за предпочитания клип с лайк. Това ще продължи до 20 часа на 4 януари, след което резултатите ще бъдат обобщени и ще бъдат обявени победителите във фестивала. Те ще получат награди, осигурени от спонсори, уточниха от местната администрация.

Филм разказва за Варненския университет

Първите три издания на фестивала на духовата музика се състояха през 2017-2019 година на централния площад "Йордан Радичков" в Берковица и бяха част от честването на празника на града "Рождество Богородично". На тях се събраха много хора, които се веселиха с ритмите на духовата музика, извиха дълги хора и се забавляваха до полунощ. Заради пандемията през тази година нямаше надсвирване на духови оркестри на живо, но фестивала продължава в интернет, съобщиха организаторите.

Novini.bg
496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини