Във ВиК сектора средно се фактурира около 39 процента от подадената вода във водоснабдителната система

Във ВиК сектора средно се фактурира около 39 процента от подадената вода във водоснабдителната система. Останалата част е неносеща приходи вода. Същевременно, делът на фактурираните количества отведени и пречистени отпадъчни води средно за сектора е 75.6 на сто, респективно 64.8 процента от фактурираните количества доставена вода на потребителите, което се дължи на неизградена канализационна мрежа и пречиствателни станции за отпадъчни води.

Комисията за енергийно и водно регулиране прие Годишен доклад и сравнителен анализ на ВиК сектора за 2019 г., съобщиха от КЕВР днес. Анализите на сектора са ежегодни и се приемат от регулатора в изпълнение разпоредбите на чл. 30, ал. 1 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги /ЗРВКУ/ и чл. 43, ал. 1 от Наредбата за регулиране на качеството на ВиК услугите, предаде БТА.

Емил Димитров отговори дали бургазлии ги очаква водна криза догодина

Изготвеният Годишен доклад и сравнителен анализ обхваща дейността на ВиК операторите през 2019 г. по изпълнението на основните параметри на техните бизнес планове, цените на ВиК услугите, определените от Комисията показатели и тяхното изпълнение. С приемането и публикуването на анализа регулаторът изпълнява задължението си да осигурява публичност на информацията за състоянието на услугите по водоснабдяване и канализация, които са дейности от обществен интерес.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет