Председателят на БАН с европейски пост

  • 02 декември 2020 12:41

  • 243
  • 0
Председателят на БАН с европейски пост
© Булфото

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски е избран за заместник-председател на EASAC с мандат 2021-2023 г.  Консултативният научен съвет на европейските академии /EASAC/ се сформира от националните научни академии на държавите членки на ЕС, Норвегия и Швейцария. Това съобщи пресцентърът на БАН.

Чрез EASAC академиите работят заедно, за да предоставят независими, експертни, основани на факти съвети относно научните аспекти на европейските политики на тези, които правят или влияят на политиката в рамките на европейските институции.

Преизбраха акад. Юлиан Ревалски за председател на БАН

Акад. Ревалски е участвал във виртуална среща на EASAC на 26 и 27 ноември. На нея са били обсъдени дейностите на организацията през последните шест месеца, проектното предложение "Регенеративно селско стопанство", новият документ на организацията "Трансформираща промяна" и е бил представен отчет по проекта SAPEA. Дейностите на академиите членки, свързани с наука в полза на политиката, предприети по време на коронавируса, са били една от основните теми на срещата.

Последвайте канала на

Novini.bg
243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини